Burse - Fonduri mutuale

TeraPlast vrea să dubleze la 2 lei pe acţiune preţul de răscumpărare şi să suplimenteze numărul de acţiuni care vor fi răscumpărate în cadrul unui program de răscumpărare cu scopul remunerării angajaţilor şi directorilor

TeraPlast vrea să dubleze la 2 lei pe acţiune preţul...

Autor: Tibi Oprea

29.10.2021, 15:23 3580

Consiliul de Administraţie al producătorului de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa (simbol bursier TRP) a convocat acţionarii în data de 3 decembrie 2021 pentru a aproba majorarea preţului maxim de achiziţie al acţiunilor răscumpărate de la valoarea de 1 leu pe acţiune la 2 lei pe acţiune şi suplimentarea numărului acţiunilor care vor fi răscumpărate cu 2 milioane de acţiuni, până la maximum 7,5 milioane de acţiuni, potrivit convocatorului publicat vineri la BVB.

Astfel, compania controlată de omul de afaceri Dorel Goia vrea să modifice hotărârea adunării generale extraordinare a acţionarilor din 24 august 2020, modificată ulterior prin AGEA din 25 iunie 2021, prin care s-a aprobat “răscumpărarea unui numar de maxim 5.500.000 acţiuni cu valoarea nominală de 0,1 lei/acţiune la un preţ minim egal cu preţul de piaţa de la BVB din momentul efectuării achiziţiei şi un preţ maxim de 1 leu/actiune”.

Acţiunile proprii răscumpărate de societate vor fi oferite către angajaţii, membrii conducerii societăţilor din Grupul Teraplast si către administratorii societatii, cu titlu gratuit, în cadrul unui program stock option plan.

Acţiunile TRP înregistrează o creştere de 206% de la începutul anului, respectiv mai mult de o triplare, pe fondul unor tranzacţii de 610,7 mil. lei. Compania are 2,4 miliarde de lei capitalizare şi este deţinută în proporţie de 46,83% de Dorel Goia, în timp ce Fondul de Pensii Administrat Privat NN Pensii are o participaţie de 12%, arată datele BVB.

În primele şase luni din 2021, Grupul Teraplast, cel mai mare producător de materiale de construcţii cu acţionariat local, a raportat o creştere de 71% a profitul net din S1/2021 la 28,57 milioane de lei, excluzând aici impactul vânzării diviziei Steel şi a liniei de business de profile de tâmplărie. Între timp, cifra de afaceri a crescut în prima jumătate a anului cu 40% faţă de aceeaşi perioadă din 2020 şi a ajuns la 272,9 milioane de lei, arată datele din raportul semestrial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO