Burse - Fonduri mutuale

TeraPlast vinde linia de business profile de tâmplărie către Dynamic Selling Group într-o tranzacţie de 4,5 milioane de euro

TeraPlast vinde linia de business profile de tâmplărie...

Autor: Liviu Popescu

13.12.2020, 12:00 4499

Producătorul de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa (TRP) a anunţat vineri seară la bursa de la Bucureşti ca a vândut linia de business de profile de tâmplărie către Dynamic Selling Group într-o tranzacţie de 4,5 milioane de euro.

“Business-ul de profile era singurul business din cadrul Grupului în care nu eram între primii doi jucători din piaţă. Strategia noastră a fost şi rămâne să fim locul 1 sau 2 în oricare din pieţele în care suntem prezenţi. Cu partenerii noştri de la Dynamic Selling Group am analizat trei variante: achiziţia business-ului, fuziunea lor cu divizia noastră de profile de tâmplărie sau vânzarea acesteia către ei. Pe coordonate financiare similare, am luat decizia de a vinde business-ul de profile de tâmplărie către producătorul numărul 1 din Romania”, spune Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

Astfel, Dynamic Selling Group îşi poate consolida poziţia de piaţă, contribuind la diminuarea importurilor care, în domeniul profilelor de tâmplărie, reprezintă o cota semnificativa din consum.

“Noi am ales să ne concentram pe dezvoltarea altor zone ale business-ului TeraPlast. Obiectivul nostru este că în orice  afacere intram să reducem importurile pe care le face Romania şi să producem la acelaşi nivel tehnic cu marii producători internaţionali”, spune declarat Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

În primele nouă luni din 2020, Grupul TeraPlast a înregistrat o creştere de 14% a cifrei de afaceri, până la 167 milioane de euro, şi o creştere de 46% a EBITDA, până la 20 milioane de euro.

Profilele de tâmplărie au reprezentat 9 milioane de euro din cifra de afaceri a TeraPlast în primele nouă luni din 2020. Reţeaua de distribuţie a acestei linii de business include peste 200 de clienţi, producători de tâmplărie termoizolanta precum şi compania TeraPlast Ungaria.

Pentru 2020, Grupul TeraPlast estimează un profit net de 9 milioane de euro pentru divizia de mase plastice – de 4 ori mai mare decât în 2019. Tot pentru aceasta divizie, Grupul are în curs de implementare proiecte de investiţii de peste 32 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO