Burse - Fonduri mutuale

TeraPlast primeşte avizul Comisiei Europene pentru vânzarea TeraSteel şi Wetterbest către grupul irlandez Kingspan. Se aşteaptă avizul Comisiei pentru Protejarea Concurenţei din Serbia

TeraPlast primeşte avizul Comisiei Europene pentru...

Autor: Roxana Rosu

14.01.2021, 00:00 170

Comisia Europeană a avizat pe 12 ianuarie vânzarea TeraSteel şi Wetterbest, parte a grupului Teraplast, către grupul irlandez Kingspan, iar pentru finalizarea tranzacţiei mai este necesară primirea avizului din partea Comisiei pentru Protejarea Concurenţei din Serbia. Grupul TeraPlast, controlat de Dorel Goia, a anunţat pe 24 iulie 2020 vânzarea diviziei Steel către Kingspan Group, respectiv liniile de afaceri operate prin TeraSteel SA (România), TeraSteel D.O.O. (Serbia) şi Wetterbest SA (România).

Grupul estimează că va primi avizul pentru firma din Serbia la jumătatea lunii februarie. Ulterior, va fi stabilită şi plătită valoarea tranzacţiei, menţionează un anunţ al TeraPlast publicat la BVB. Kingspan este deja prezent în România cu producătorul de materiale de construcţii Joris Ide, care are pe piaţa locală o fabrică în Buziaş, judeţul Timiş, unde se produc structuri pentru hale, termoizolaţii, panouri sandwich şi ţigle metalice. Divizia Steel a TeraPlast a generat 578 mil. lei din cifra de afaceri consolidată – de 973 mil. lei – a grupului TeraPlast în 2019 şi a contribuit cu peste 50 milioane de lei la EBITDA grupului.

Alte două tranzacţii ale Grupului TeraPlast aşteaptă avizul de la Consiliul Concurenţei din România. Acestea vizează vânzarea liniei de business profiluri de tâmplărie a TeraPlast SA, respectiv achiziţia pachetului majoritar al producătorului de ambalaje flexibile Somplast SA. TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori Bucureşti, unde are o capitalizare de 767 mil. lei. În ultimul an acţiunile companiei s-au apreciat cu 100%, după tranzacţii de 204,9 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO