Burse - Fonduri mutuale

TeraPlast Bistriţa vrea să acorde dividende trimestriale de 44 - 48 milioane lei

TeraPlast Bistriţa vrea să acorde dividende...

Autor: Robert Manea

28.08.2020, 18:49 1619

TeraPlast Bistriţa, una dintre acţiunile care au avut o creştere spectaculoasă în acest an, a anunţat propunerea Consiliului de Administraţie privind distribuirea de dividende aferente situaţilor financiare interimare la 9 luni, încheiate la 30 septembrie 2020.

„Propunerea preliminară avută în vedere de Consiliul de Adminsitraţie este distribuirea de dividende cu o valoare totală cuprinsă între 44-48 milioane lei, sumă care va fi compusă din rezervele distribuibile constituite în anii precedenţi şi din profitul net aferent primelor 9 luni ale anului 2020 care va fi determinat de situaţile financiare intermiare.” a anunţat TeraPlast pe bursă.

Consiliul de Adminsitraţie subliniază faptul că propunerea preliminară de distribuire a dividendelor poate suferi modificări, fiind bazată pe evoluţia primelor 6 luni din 2020 şi estimările cu privire la evoluţia viitoare care pot fi influenţate de evenimente care nu se află sub contrul managementului sau al  Consiliului de Administraţie.

TeraPlast are o capitalizare bursieră de de 597 milioane lei, iar vineri acţiunile au fost în scădere cu 1,4%.

Compania este controlată de antreprenorul romând Dorel Goia, care deţine 46% din acţiuni.

Fondul de Pensii Pilon II NN deţine 10,9% din acţiuni, iar fondul KJK Balkan Holding deţine 10% din acţiuni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO