Burse - Fonduri mutuale

TeraPlast Bistriţa prelungeşte cu patru ani mandatul de CEO al lui Alexandru Stânean

TeraPlast Bistriţa prelungeşte cu patru ani mandatul de...

Autor: Liviu Popescu

26.06.2020, 18:37 98

Consiliul de Administraţie al TeraPlast Bistriţa (simbol bursier TRP), cel mai mare procesator de PVC controlat de un antreprenor, a decis prelungirea cu patru ani a mandatului de director general al lui Alexandru Stânean, se arată la bursă.

”Grupul TeraPlast s-a transformat profund în ultimii doi ani prin investiţiile realizate cu ajutor de stat. Wetterbest a deschis o unitate nouă de producţie, iar TeraGlass şi TeraPlast şi-au mărit capacitatea de producţie şi totodată şi-au diversificat portofoliul de produse. Acum este vremea sa culegem roadele investiţiilor realizate până în prezent şi să gândim proiecte noi de dezvoltare pentru a aduce valoare adaugată acţionarilor şi partenerilor noştri”,

spune Alexandru Stanean, CEO TeraPlast. Pentru primul semestru din 2020, grupul TeraPlast estimează afaceri de 478 milioane de lei şi o EBITDA de 47 milioane de lei. Pentru divizia de mase plastice, din care face parte TeraPlast, cifra de afaceri este estimată la 213 milioane de lei, în creştere cu 18% faţă de S1 din 2019.

Totodată, profitabilitatea diviziei de mase plastice este estimată la 27 milioane de lei în primul semestru din 2020, cu 54% mai mult decât în primul semestru din 2019. TeraPlast SA are o capitalizare 409 mil. lei.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO