Burse - Fonduri mutuale

TeraPlast Bistriţa, plus 23% în deschiderea şedinţei de tranzacţionare de luni. Investitorii, impulsionaţi de tranzacţia de până în 410 mil. lei pentru vânzarea liniei de afaceri operate prin Terasteel

TeraPlast Bistriţa, plus 23% în deschiderea şedinţei...

Autor: Liviu Popescu

27.07.2020, 10:26 501

Acţiunile producătorului de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa (TRP) se apreciază cu până la 23% la deschiderea şedinţei de tranzacţionare de luni, 27 iulie 2020, ca o reacţie pozitivă a investitorilor la anunţul încheierii unei tranzacţii de până în 410 milioane de lei.

În doar câteva minute de la deschiderea şedinţei de luni, investitorii au tranzacţionat acţiuni TRP de 1,1 milioane de lei, arată datele BVB. De altfel, mecanismul de întrerupere a volatilităţii a fost activat de patru ori în cazul TRP, iar brokerii spun că primele ordine de tranzacţionare au fost introduse la un preţ mai mare cu 24% faţă de cel de închidere de vineri.

Vineri, 24 iulie 2020, după închiderea şedinţei de tranzacţionare, TeraPlast Bistriţa a anunţat că a ajuns la un acord de vânzare a liniilor de afaceri operate prin TeraSteel, TeraSteel d.o.o Serbia şi Wetterbest, cu Kingspan Group pentru 410 mil. lei, preţ care însă ar putea fi ajustat în jos până la finalizarea tranzacţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO