Burse - Fonduri mutuale

TeraPlast Bistriţa – la un record de 1,7 mld. lei la Bursa de la Bucureşti. De la începutul anului 2021 acţiunile au un raliu de 121%. Dorel Goia, la o avere de 790 mil. lei

TeraPlast Bistriţa – la un record de 1,7 mld. lei la...

Autor: Liviu Popescu

29.06.2021, 09:05 1381

♦ Ieri acţiunile au urcat cu 4% pe tranzacţii de aproape 7 mil. lei ♦ Vineri, când compania a avut AGA, acţiunile au urcat cu 9,3%.

Cu 4% s-au apreciat acţiunile pro­ducătorului de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa (TRP) pe parcursul şedinţei de tranzacţio­nare de luni, 28 iunie 2021, pe o lichiditate de aproape 7 milioane de lei, potrivit datelor BVB. Vineri, când compania a avut AGA în urma căreia s-a decis distribuirea unor dividende 226 mil. lei şi acţiuni gratuite, acţiunile au urcat cu 9,3%.

„Creşterea s-a manifestat încă din ziua de vineri. Vineri a avut loc AGA, în cadrul căreia s-a aprobat dividen­dul şi distribuirea de acţiuni gratuite. Posibil ca aprobarea efec­tivă a acestor hotărâri să fi condus la acest raliu“, spune Marcel Murgoci, director de tranzacţionare al Estin­vest. Spre comparaţie, indicele principal BET a urcat ieri cu 0,8% la 11.967 de puncte, un nou maxim istoric. Vineri indicele a urcat cu 1,62%. Aşadar, impulsul favorit de vineri se observă şi în prima şedinţă de tranzacţionare din această săptă­mână determinat cel mai probabil de câteva afirmaţii ale CEO-ului despre rezul­tatele financiare pentru perioada următoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO