Burse - Fonduri mutuale

TeraPlast Bistriţa, cea mai proaspătă marfă din prima ligă bursieră, vrea să distribuie acţionarilor câte 10 acţiuni gratuite la 33 de acţiuni deţinute şi să-şi majoreze capitalul social cu 40,5 mil. lei

TeraPlast Bistriţa, cea mai proaspătă marfă din prima...

Autor: Tibi Oprea

26.03.2020, 15:24 319

Producătorul de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa (simbol bursier - TRP) şi-a convocat acţionarii pe 29 aprilie pentru a aproba majorarea capitalului social cu suma de 40,5 milioane lei prin emisiunea unui număr de 405,4 milioane de acţiuni noi cu valoarea nominală de 0,1 lei pe acţiune, precum şi stabilirea preţului de 0,28 lei pentru compensarea fracţiunilor de acţiuni rezultate în urma aplicării algoritmului şi rotunjirii rezultatelor la întregul inferior, potrivit unui raport la Bursă.

Astfel, fiecărui acţionar înregistrat în Registrul Acţionarilor la data de 18 august 2020 ar urma să i se aloce câte o acţiune gratuitp la 3,3 acţiuni deţinute.

Majorarea capitalului social se va realiza prin încorporarea rezervelor în suma de 40,5 mil. lei, constituite din prima de emisiune de 27,4 mil. lei şi alte rezerve de 13,15 mil. lei şi prin emisiunea menţionată. Acţiunile nou emise nu vor modifica procentele de deţinere ale acţionarilor. Compania menţionează că majorarea de capital se va realiza pentru susţinerea activităţii curente a societăţii.

Propunerea pentru data distribuirii acţiunilor gratuite este 19 august 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO