Burse - Fonduri mutuale

TeraPlast are undă verde de la acţionari să vândă diviziile TeraSteel şi Weterbest irlandezilor de la Kingspan. Valoarea tranzacţiei va pleca de la preţul de bază de 410 mil. lei

TeraPlast are undă verde de la acţionari să vândă...

Autor: Tibi Oprea

31.08.2020, 16:31 520

Acţionarii TeraPlast Bistriţa (simbol bursier TRP) au aprobat luni vânzarea şi transferul către irlandezii de la Kingspan a participaţiilor deţinute în cadrul filialelor TeraSteel şi Wetterbest, trazacţie a cărei valoare va fi determinată plecând de la un preţ de bază de 410 milioane de lei, care va fi ajustat în jos în funcţie de numărul de acţiuni suplimentare TeraSteel care nu vor fi achiziţionate de societate şi nu vor fi vândute către cumpărător la finalizarea acesteia, potrivit unui raport la Bursă.

Preţul va fi stabilit pe baza formulei: preţul de bază, plus capitalul de lucru efectiv, minus capitalul de lucru ţintă, plus numerarul efectiv, minus îndatorare efectivă.

TeraPlast deţine 98,09% din capitalul social al TeraSteel, respectiv 97,4 milioane de acţiuni, iar înainte de perfectarea tranzacţiei societatea intenţionează să achiziţioneze acţiuni suplimentare TeraSteel, caz în care şi aceste aciuni vor fi vândute către Kingspan. De asemenea, Wetterbest este deţinută în proporţie de 99% de TeraPlast şi în proporţie de 1% de TeraSteel.

TeraPlast va vinde Kingspan fiecare dintre acţiunile TeraSteel (Serbia, România, Slovacia), Wetterbest şi Cortina WTB.

TeraPlast este deţinută în proporţie de 46,8% de Dorel Goia, în timp ce fondul d epensii administrat privat NN Pensii deţine 11% din acţiuni, iar fondul de investiţii KJK Balkan Holding are 10% din capitalul social.

De la începutul anului, acţiunile TRP înregistrează o creştere de 63,9%, pe fondul unui rulaj de 85,3 milioane lei, emitentul ajungând la 597,9 milioane lei capitalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO