Burse - Fonduri mutuale

TeraPlast anunţă încetarea mandatului de administrator neexecutiv al lui Răzvan Ştefan Lefter. Compania va numi un administrator provizoriu

TeraPlast anunţă încetarea mandatului de administrator...

Autor: Roxana Rosu

14.01.2021, 13:20 267

Consiliul de Administraţie al TeraPlast, companie controlată de  Dorel Goia, a anunţat astăzi încetarea mandatului de administrator neexecutiv al lui Răzvan Ştefan Lefter, din data de 13 ianuarie.

Acesta  a fost membru al CA Teraplast timp de 6 ani.

Răzvan Lefter este managing partner al RSL Capital Advisors şi membru în Consiliul Director al Sphera Franchise Group, care operează brandurile KFC, Pizza Hut, Taco Bell).

Teraplast va numi un administrator neexecutiv provizoriu până la organizarea Adunării Generale a Acţionarilor.

După vânzările şi achiziţiile de anul trecut, din grupul TeraPlast fac parte compania TeraPlast (sisteme ptr instalatii din PVC, PE si PP & granule PVC), TeraGlass (ferestre si usi), TeraPlast Recycling (reciclare PVC rigid), TeraPlast Folii Biodegradabile (pungi si saci biodegradabili), Somplast Nasaud.

Grupul TeraPlast, cel mai mare producător de materiale de construcţii cu acţionariat local, estimează o cifră de afaceri de 1,1 miliarde de lei, cu 12% mai mult decât în 2019, şi o EBITDA (profit operaţional) de aproape 140 mi­lioane de lei la nivel consolidat. Cele mai bune performanţe sunt estimate pentru divizia de mase plastice, care va avea un profit net de patru ori mai mare decât în 2019 şi o cifră de afaceri de 457 mi­lioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO