Burse - Fonduri mutuale

Tender extinde activitatea Vulcan pe constructii

16.12.2009, 23:00 44

Compania Vulcan Bucuresti (VULC), controlata de omul de afaceriOvidiu Tender, a castigat un contract de executie a structuriimetalice necesare unui pod pentru grupul elen de constructii Aktor.Prin acest contract Tender isi extinde activitatea din constructii,unde intentioneaza sa formeze un holding, alaturi de firmele SIRD,Eurostrade, Eurobeton, ICSH si Talc Dolomita - cu o cifra deafaceri totala de 55 mil. euro in 2008 -, similar GrupuluiEnergetic Tender.

Structura metalica a podului va avea peste 140 de metri lungime,o greutate de 1.200 de tone si va fi destinata unui proiect deinfrastructura derulat in Romania, cel mai probabil pentrucontractul de largire la patru benzi a unui tronson din centuraCapitalei. Reprezentantii Aktor nu au putut fi contactati pana lainchiderea editiei.

Vulcan, specializata in productia de generatoare de aburi, nu acomunicat valoarea contractului sau alte detalii legate de acesta.Insa, potrivit unor estimari din piata, luand in calcul pretulmediu al unei tone de otel (circa 500-600 euro/tona) si manopera,valoarea contractului s-a putea ridica la circa 1,5-2 mil.euro.

Vulcan a realizat incepand cu anul 1998 structuri metalice cuaplicatii in industria energetica, chimica, navala saupetrochimica, iar odata cu acest contract intra si in sectorulconstructiilor. Printre clientii Vulcan se numara Alstom, Babcock& Wilson sau Petrom.

Compania, listata pe piata Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti,a inregistrat in primele sase luni pierderi de 2,5 mil. lei, dupaprofitul net de 850.000 de lei din perioada similara a anuluitrecut, si venituri mai mari cu 14,1%, de 47,2 mil. lei.

Grup Energetic Tender detine o participatie de 73,24% la Vulcan.Actiunile firmei au inchis sedinta de tranzactionare de marti increstere cu 0,84%, la 1,2 lei/ titlu, cotatie la care capitalizareacompaniei este de 33,6 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO