Burse - Fonduri mutuale

Tender a vandut 10% din Prospectiuni ca sa-i creasca lichiditatea

Tender a vandut 10% din Prospectiuni ca sa-i creasca lichiditatea
08.03.2010, 23:03 70

Omul de afaceri Ovidiu Tender a vandut in ultimul an circa 10%din actiunile Prospectiuni Bucuresti (PRSN), cea mai importantacompanie pe care o detine, principalul scop fiind acela de a faceactiunile mai atractive pentru investitori prin cresterealichiditatii.

Actiunile Prospectiuni sunt cele mai tranzactionate de pe piataRASDAQ dupa cele ale Armax Gaz Medias (ARAX), in ultimul anderulandu-se in piata aproape 24.000 de tranzactii cu titlurilefirmei de prospectare prin care s-a transferat circa un sfert din capitalul firmei. In aceastaperioada actiunile Prospectiuni au adus investitorilor un randamentde 283%.

"Unul dintre obiectivele pe care ni le-am propus la Prospectiunieste de a face aceasta actiune cat mai atractiva, atat pentruinvestitorii institutionali, cat si pentru cei de retail. In acestsens, criteriul lichiditatii este unul important, iar eu sper ca inviitor aceasta actiune sa devina o mica vedeta a Bursei, si pe bazaunor rezultate financiare excelente", a declarat Ovidiu Tender.

La finele saptamamii trecute, el a cedat prin intermediul a douatranzactii speciale 4,2% din actiunile firmei de prospectaregeologica in schimbul sumei de 6,4 mil. lei (1,55 mil. euro).Tranzactiile au fost intermediate de KBC Securities, firma debrokeraj care lucreaza preponderent cu investitori straini.

Ovidiu Tender a vandut si in anii 2007-2008 circa 10% dinactiunile Prospectiuni, din care un pachet de 6% a fost preluat defondul olandez MEI. In total, el a incasat in ultimii trei aniaproape 16 mil. euro din vanzarea a peste 20% din actiuni.

Titlurile Prospectiuni au urcat pe parcursul sedintei de ieri cu6%, la un nivel de 0,264 lei/actiune, pret la care valoarea depiata a companiei este de 46,2 mil. euro. Compania a inregistratanul trecut un profit net preliminar de 40,7 mil. lei (9,6 mil.euro), de peste 12 ori mai ridicat decat cel obtinut in 2008 pefondul unor afaceri mai mari cu 80%, de 224,9 mil. lei (52,9 mil.euro).

Recent, firma a anuntat ca a incheiat un contract de prospectare3D cu Zeta Petroleum, unul dintre clientii noi ai societatii,pentru suprafata de 75 km patrati. Spre comparatie, in 2007, candcompania a avut o cifra de afaceri similara cu cea de anul trecut,Prospectiuni a avut lucrari de prospectare 3D pentru o suprafata de851 km patrati.

Ovidiu Tender a mai vandut in ultimii ani compania de carotajAtlas Gip din Ploiesti cu 16,6 mil. euro si 9,7% din actiunileVulcan Bucuresti (VULC) in schimbul a 3,6 mil. euro. La mijloculanului trecut omul de afaceri a vandut hotelul Covasna-Neptun pecare a incasat 1,2 mil. euro. Primul exit important a fost insavanzarea companiei de asigurari Ardaf catre fondul de investitiiceh PPF, in martie 2007, pentru 35 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO