Burse - Fonduri mutuale

Tender a făcut prospecţiuni de 33,5 de milioane de euro în primul semestru

Autor: Andrei Chirileasa

16.08.2011, 00:02 587

Compania Prospecţiuni Bucureşti (PRSN), controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender, a realizat în primul semestru o cifră de afaceri de 140 mil. lei (33,5 mil. euro), de 2,3 ori mai mare decât în perioada similară a lui 2010, potrivit raportului semestrial transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Acesta este cel mai bun semestru din istoria Prospecţiuni, compania raportând şi un profit net de 27,4 mil. lei (6,55 mil. euro), faţă de pierderi de 5,5 mil. lei în prima jumătate a lui 2010.

Cea mai mare parte a afacerilor Prospecţiuni provine din contractele cu OMV Petrom (SNP) şi Romgaz, cele mai mari companii româneşti din sectorul de petrol şi gaze. Compania are contracte semnificative şi cu firma portugheză Mohave Oil & Gas pentru care realizează lucrări de prospecţiuni geologice în Portugalia. De asemenea, compania are contracte cu firmele ADX Australia, Expert Petroleum şi Aurelian Oil & Gas şi în semestrul al doilea va începe lucrările în Maroc, la un contract cu Circle Oil & Gas.

Dacă Prospecţiuni va reuşi să egaleze în trimestrul al doilea realizările de pe primul trimestru, atunci compania ar putea raporta la finele anului cele mai bune rezultate din istorie. Cele mai mari afaceri de până acum le-a înregistrat în 2009, de 225 mil. lei, an în care profitul s-a ridicat la 41 mil. lei. Cel mai mare profit net, de 54 mil. lei, a fost atins în 2007.

Acţiunile Prospecţiuni au pierdut 23% de la începutul lunii august, pe fondul scăderilor generalizate de pe Bursă. La ultimul preţ de vineri, de 0,185 lei/acţiune, capitalizarea companiei este de 133 mil. lei (31 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO