Burse - Fonduri mutuale

Tender a castigat la Vulcan un contract de 4 mil. euro cu CE Craiova

18.09.2009, 00:00 61

Producatorul de generatoare de abur Vulcan Bucuresti (VULC),controlat de omul de afaceri Ovidiu Tender, a castigat de curand uncontract in valoare de 17 mil. lei (4 mil. euro), prin caresocietatea urmeaza sa modernizeze instalatia de preparare si arderea lignitului din cadrul Complexului Energetic Craiova II.

Conform unui raport emis de societate, obiectivul principal allucrarii este acela de a reduce emisiile de noxe la valorileimpuse, precum si imbunatatirea impactului asupra mediului prinreducerea emisiilor poluante.

Producatorul de generatoare va avea sarcina de a proiecta si dea fabrica instalatia, precum si de a importa unele subansamblespeciale si supraveghea instalatia pe durata primului an defunctionare.

De asemenea, Vulcan deruleaza in prezent si proiecte dereparatie pe circuitele de abur viu pentru CE Craiova, valoareaacestora ridicandu-se la peste 1 mil. lei (0,2 mil. euro).

Complexul Energetic Craiova a fost infiintat in 2004, companiafiind detinuta de stat, prin intermediul Ministerului Economiei.Societatea se ocupa cu producerea si vanzarea energiei electrice sitermice, produsa prin arderea combustibililor fosili, precum si cuextractia si prepararea lignitului. Vulcan Bucuresti a inregistratin primele sase luni din acest an pierderi de 2,5 mil. lei (0,6mil. euro), fata de profitul de circa 850.000 de lei consemnat inperioada similara a anului trecut. In acelasi timp, afacerilecompaniei au scazut cu 9,8% fata de primele sase luni din 2008, dela un nivel de aproape 47 mil. lei la 42,4 mil. lei (10 mil.euro).

La sase luni, datoriile Vulcan se ridicau la aproape 89 mil. lei(21,2 mil. euro), cu 4,3% peste nivelul din perioasa similara aanului trecut, de 85,3 mil. lei, in vreme ce creantele au scazut cu21,5%, de la 24,1 mil. lei la circa 19 mil. lei (4,5 mil. euro). Lafinele lunii iunie, lichiditatile societatii se ridicau laaproximativ 50,4 mil. lei (12 mil. euro).

Vulcan este listata la categoria a III-a a pietii RASDAQ, fiindcontrolata in proportie de 73,24% de Grup Energetic Tender,societate apartinand lui Ovidiu Tender.

Ultima tranzactie cu titlurile companiei s-a perfectat la unpret de 1,32 lei/actiune, capitalizarea societatii ridicandu-se inaceste conditii la 37 mil. lei (8,8 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO