Burse - Fonduri mutuale

Teilor Holding, companie cu obligaţiuni listate la Bursă, care deţine lanţul de bijuterii Teilor, a încheiat 2023 cu afaceri de 413 mil. lei şi un profit net de 22 mil. lei

Teilor Holding, companie cu obligaţiuni listate la...

Autor: Eduard Ivanovici

29.04.2024, 18:28 670

Teilor Holding SA, grup de companii care include lanţul de bijuterii de lux Teilor, firma de creditare financiară Invest Intermed GF IFN, Invest Intermed Gold, companie care comercializează bijuterii din aur, şi Teilor Invest Exchange, a raportat, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 412,7 milioane de lei în 2023, în creştere cu 11% faţă anul precedente, şi EBITDA de 68,3 milioane de lei, un avans de 27%.

Profitul net contabil s-a ridicat la 22,4 milioane de lei, reprezentând o majorare cu 108% comparativ cu anul anterior, în timp ce profitul net normalizat a ajuns la 32,4 milioane de lei, plus 39%, potrivit unui comunicat.

Lanţul de bijuterii Teilor a înregistrat o cifră de afaceri din activitatea din România de 265,6 milioane de lei, în scădere de 3% faţă de 2022 ca urmare a deciziei strategice de oprire a vânzărilor de lingouri de aur, care aveau o marjă redusă. Prin aplicarea unor măsuri stricte de control al costurilor, Teilor a avut o EBITDA de 41,2 milioane de lei în 2023, o majorare cu 15%, în timp ce profitul net a crescut cu 9% faţă de anul precedent, până la 17,6 milioane de lei, scriu reprezentanţii grupului.

„Am adăugat o nouă companie în portofoliul Teilor Holding, Invest Intermed Gold care îşi desfăşoară activitatea de comercializare a bijuteriilor din aur prin intermediul reţelei de magazine MoneyGold, şi care creşte diversitatea şi calitatea produselor vândute prin această reţea. Rămânem fideli acestei politici de extindere şi diversificare a serviciilor şi produselor oferite, astfel încât să răspundem nevoilor clienţilor, dar şi să creăm noi trenduri în sectoarele în care activăm", a declarat Mircea Varga, preşedintele consiliului de administraţie al Teilor Holding.

Compania are două emisiuni de obligaţiuni listate la Bursa de la Bucureşti: TEI26 şi TEI26E.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO