Burse - Fonduri mutuale

Swiss Capital, BT CP, TradeVille şi BRK, cei mai mari brokeri de acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti în august 2021 şi la nivelul primelor opt luni. Cei patru brokeri au intermediat 60% din tranzacţiile cu acţiuni din ianuarie-august 2021 (8,9 mld. lei)

Swiss Capital, BT CP, TradeVille ÅŸi BRK, cei mai mari...

Autor: Tibi Oprea

08.09.2021, 07:30 385

♦ ÃŽn total, primii 10 au peste 90% din totalul intermedierilor ♦ SituaÅ£ia intermedierilor cuprinde categoria acÅ£iuni de pe ambele segmente de tranzacÅ£ionare.

Swiss Capital, BT Capital Partners, TradeVille şi BRK Financial Group au fost cele mai active so­cietăţi de intermediere de la Bursa de Valori Bucureşti pe parcursul lunii august în funcţie de valoarea tran­zac­ţiilor intermediate la categoria acţiuni plus unităţi de fond, atât pe segmentul principal, cât şi pe cel alternativ AeRO, arată datele agregate de ZF din platforma BVB.

Doar în luna august, cei patru au avut intermedieri cu acţiuni şi unităţi de fond în valoare de 965 mil. lei, respectiv 56,72% din total.

Totodată, cei patru brokeri ocupă aceleaşi locuri şi la nivelul primelor opt luni din 2021. În perioada ianuarie-august 2021, aceştia au intermediat tranzacţii cu acţiuni şi unităţi de fond în valoare de 8,9 miliarde de lei, asigurându-şi 60,43% din total, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la BVB.

Astfel, Swiss Capital, cel mai mare broker independent, ocupă prima poziţie în acest clasament, cu tranzacţii intermediate de 281,4 mil. lei în august, respectiv 16,54% din total, şi cu intermedieri de aproape 3 mld. lei în primele opt luni, respectiv 20,33% din total.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO