Burse - Fonduri mutuale

​Svetlana Pînzari, numită vicepreşedinte al consiliului de administraţie al producătorului de aluminiu Alro Slatina în urma demisiei lui Gheorghe Serghei

​Svetlana Pînzari, numită vicepreşedinte al...

Autor: Tibi Oprea

08.11.2019, 17:59 501

Producătorul de aluminiu Alro Slatina (simbol bursier - ALR) anunţă la bursă că, în urma adunării acţionarilor de vineri, 8 decembrie, Svetlana Pînzari a fost numită în funcţia de vicepreşedinte al consiliului de administraţie al companiei în locul rămas vacant în urma demisiei lui Gheorghe Serghei.

De asemenea, în cadrul aceleiaşi adunări, Pavel Priymakov a fost numit membru provizoriu al CA până la numirea unui nou membru de către următoarea adunare generală a acţionarilor. Atat Svetlana Pînzari, cât şi Pavel Priymakov au acceptat numirile.

Svetlana Pînzari a absolvit Universitatea din Columbia, New York, fiind licenţiată în Economie. A participat la un stagiu de practică la Fondul Monetar Internaţional. A deţinut funcţii de conducere pentru mai multe bănci comerciale şi pentru Banca Centrală, fiind responsabilă pentru arii ca: guvernanţă corporativă, investiţii, trezorerie şi sistemul naţional de plăţi. A deţinut funcţia de Şef al Comitetului pentru Administrarea Activelor şi Pasivelor, a fost membru al Comitetului de Credite şi membru al Consiliului de Administraţie.

S-a alăturat Aro ca director financiar adjunct şi, ulterior, în 2006 a fost numită director dinanciar pentru Grupul Alro şi membru al consiliului de administraţie pentru Alro şi Alum până în 2013. A fost responsabilă pentru arii ca: bugetare, raportare, contabilitate şi trezorerie. Ulterior s-a alaturat Vi Holding LLC ca director economic.

Compania este deţinută în proporţie de 54,1% de către grupul Vimetco, controlat de miliardarul rus Vitali Matsitski, în timp ce Paval Holding, controlat de fraţii Pavăl, proprietarii Dedeman, deţine 23,2% din numărul de acţiuni. Fondul Proprietatea este al treilea cel mai mare acţionar, cu 10,2% din capitalul social.

De la începutul anului, acţiunile ALR se tranzacţionează în scădere cu 25,6% pe fondul unor tranzacţii de 22,7 mil. lei, emitentul ajungând la 1,6 mld. lei capitalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO