Burse - Fonduri mutuale

Surpriză pe piaţa bursieră: Sacha Dragic, acţionarul principal de la Superbet, s-a asociat cu Mihaela Bîciu, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de pe piaţa de capital, care a condus Tradeville timp de 20 de ani, pentru a lansa o nouă societate de brokeraj. "Vrem să devenim lider al pieţei locale”

Surpriză pe piaţa bursieră: Sacha Dragic, acţionarul...

Autor: Liviu Popescu

20.01.2022, 13:19 11328

Antreprenorul Sacha Dragic, acţionarul principal de la Superbet, companie care valorează 2,5 mld. euro şi unde Blackstone este investitor, intră pe piaţa de capital din România prin deschiderea unei societăţi de brokeraj care va fi condusă de Mihaela Bîciu, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de la bursă şi cea care a condus Tradeville pentru 20 de ani. În primă fază, obiectivul este de a pune bazele unui jucător solid, care ulterior să devină lider al pieţei de profil locale, spun reprezentanţii societăţii.

“Sunt pasionată să construiesc proiecte cu sens, parteneriate pe termen lung, echipe solide. Prin parteneriatul cu Sacha, pot face acest lucru într-un domeniu pe care îl cunosc bine de peste 20 de ani şi în care am avut realizări notabile. Cred în potenţialul pieţei de capital din România şi mai cred că succesul într-un business vine din mulţumirea clienţilor, care, la rându-i, este posibilă prin mulţumirea membrilor echipei, uniţi prin obiective şi valori de business”, spune Mihaela Bîciu.

Investiţia vizează crearea şi dezvoltarea unui nou broker pe piaţa de capital  din România şi va fi asigurată de vehiculul de investiţii D Craig Holding, controlat de fondatorul grupului Superbet.

În acest moment, noul proiect este în faza de recrutare pentru poziţiile cheie a unor experţi, în măsura în care soluţiile tehnice oferite vor fi critice. Totodată, prioritare sunt dezvoltarea şi calibrarea noii platforme de trading.

“Mihaela a crescut profesional odată cu piaţa locală de capital. Vasta ei experienţă, etica de muncă impecabilă de-a lungul tuturor acestor ani şi dorinţa de a crea un model de business competitiv pentru traderi, transparent pentru toţi shareholderii şi un viitor lider al pieţei m-au convins să fac echipă cu ea. Totodată, mi-aş dori ca noua platformă să ducă investiţiile la bursă în viaţa a cât mai mulţi români”, spune antreprenorul Sacha Dragic.

Atuurile noului jucător de pe piaţa de capital vor fi comisioanele competitive, soluţiile tehnice de trading complexe, dar facil de utilizat, schemele de pricing, care să acopere atât traderi profesionişti, dar şi pe cei novici, arată reprezentanţii societăţii.

Numărul investitorilor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) este într-o continuă creştere mai ales pe fondul pandemiei, când românii au cheltuit mai puţin. Dobânzile depozitelor bancare fiind real negative, inflaţia ridicată, oamenii caută randamente mai bune pentru banii economisiţi.

 Potrivit datelor Fondului de Compensare a Investitorilor (FCI) şi Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), numărul de investitori se ridica în septembrie 2021 la 74.436, cu aproape 13.200 mai mulţi decât în septembrie 2020.

În ultimii ani, Sacha Dragic a devenit unul dintre cei mai importanţi antreprenori din România, grupul Superbet depăşind deja valoarea de 2,5 miliarde de euro.

În 2019, americanii de la Blackstone, unul dintre cele mai mari fonduri de private equity din lume, deveneau acţionari minoritari în Superbet, iar în 2020 Superbet a marcat cea mai mare tranzacţie făcută de o companiei românească în afara ţării – achiziţia celui de-al treilea jucător din piaţa belgiană de betting&gaming.

Dragic deţine un portofoliu diversificat de investiţii - în servicii financiare (pachete minoritare în fondul Mozaik Investments şi în Certinvest), dar şi în firme listate la BVB, precum Holde Agri. De asemenea, Dragic mai controlează şi D Moonshots, un fond de investiţii de risc (Venture Capital) directe şi indirecte.

În octombrie 2021, a anunţat lansarea unui proiect de investiţii şi în sectorul logistic alături de antreprenorul Ionuţ Dumitrescu, fondatorul Element Industrial (ELI).

Investiţia va depăşi 45 de milioane de euro în patru ani şi va fi făcută prin D Craig Real Estate (divizia imobiliară a D Craig  Holding) al cărei CEO şi partener este Anca Damour, la fel, cu o carieră de două decenii în cadrul gigantului francez Carrefour.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO