Burse - Fonduri mutuale

Summitul Administratorilor de Fonduri, 2021. Aurel Bernat, CEO-ul BT AM: Dobânda compusă, disciplina şi perseverenţa, idei cu care putem reuşi în investiţii

Summitul Administratorilor de Fonduri, 2021. Aurel...

Autor: Eduard Ivanovici

28.09.2021, 13:32 222

Aurel Bernat, CEO al BT Asset Management, administrator de investiţii cu active de peste 4,6 mld. lei la finalul lunii august, afirmă că în investiţii putem reuşi cu disciplină şi perseverenţă.

„Cred în disciplină şi perseverenţă şi cred că putem reuşi în investiţii cu aceste idei. În general, există două tipuri de investitori, cei cu sume mai mici în mod recurent şi cei care vin o dată cu o sumă mai semnificativă. Un fond de indice aduce un randament anualizat de circa 5,4%. Un fond de obligaţiuni a adus în aceeaşi perioadă 5,2%. Însă trebuie să vedem şi perioadele în care face aceste investiţii, iar dacă un client merge către o investiţie recurentă, randamentul în acea perioadă este net superior în componenta fondurilor de acţiuni. Sumele mari merită investite în zona de obligaţiuni/fonduri mixte”, spune Aurel Bernat.

CEO-ul BT AM consideră şi dobânda compusă ca fiind un factor cheie în procesul investiţional.

„În perioade de 15-20 de ani, randamentul dat de performanţa anuală este mai mare decât ceea ce reuşim să economisim, iar această dobândă compusă ne ajută, chiar dacă nu o simţim. Cheia soluţiei este dobânda compusă şi perseverenţa”, afirmă Aurel Bernat.

Aurel Bernat a fost prezent marţi, 28 septembrie, în cadrul Summitului Administratorilor de Fonduri, ediţia a treia, 2021.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO