Burse - Fonduri mutuale

Structura detaliată a investiţiilor Pilon II la T3/2020 pe baza noilor reglementări ale ASF. Astăzi, AZT Viitorul Tău. AZT Viitorul Tău a cumpărat acţiuni Petrom în urma ofertei fulger a Fondului Proprietatea şi a majorat deţinerea la BRD şi Banca Transilvania. Lichidare la SIF3 şi vânzare la SIF5

Virgil Ichim, CEO al Allianz Ţiriac Pensii Private: Am considerat oportună participarea (la ABB-ul Petrom de către FP – n. red.) datorită perspectivelor solide pe termen mediu şi lung ale companiei, iar acest eveniment a fost o ocazie de a consolida poziţia existentă pe acest emitent, printr-o singură tranzacţie, la un preţ  favorabil faţă de condiţiile pieţei din acel moment.

Virgil Ichim, CEO al Allianz Ţiriac Pensii Private: Am considerat oportună participarea (la ABB-ul Petrom de către FP – n. red.) datorită perspectivelor solide pe termen mediu şi lung ale companiei, iar acest eveniment a fost o ocazie de a consolida poziţia existentă pe acest emitent, printr-o singură tranzacţie, la un preţ favorabil faţă de condiţiile pieţei din acel moment.

Autor: Liviu Popescu

22.01.2021, 20:20 675

♦ La 30 septembrie 2020, AZT Viitorul Tău, al doilea cel mai mare fond Pilon II din România, avea 3 mld. lei în 17 acţiuni listate la bursa de la Bucureşti ♦ Pe partea de acţiuni, administratorul acestui fond investeşte integral la bursa locală l Fondul a avut un randament de 5,34% în 2020.

ZF prezintă investiţiile fiecăruia dintre cele şapte fonduri de pensii private Pilon II în contextul în care au intrat în vigoare noile reglementări ale Autorităţii de Supraveghere Financiară care presupun raportări trimestriale şi nu semestriale cum era până acum.

Astfel, ZF va analiza structura detaliată la septembrie 2020 a investiţiilor fondurilor de pensii private Pilon II, la care contribuie în mod obligatoriu cu o parte din salariul brut lu­nar aproximativ 7,6 milioane de români. Pentru astăzi, AZT Viitorul Tău cu active de 16,2 mld. lei şi cu un randament de 5,34% în 2020. AZT Viitorul Tău, fond de pensii Pilon II administrat de Allianz Ţiriac Pensii Private, are un portofoliu de acţiuni format integral din plasamente la bursa de la Bucureşti, arată datele agregate de ZF. În septembrie 2020, fondul la care contribuie 1,6 milioane de sa­lariaţi avea 3 mld. lei în acţiuni listate la bursa locală, în creştere de la 2,67 mld. lei în iunie 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO