Caută doar în titlu
LIVE: ZF INVESTITI ÎN ROMÂNIA
Burse - Fonduri mutuale

​Stop la creşteri. Acţiunile Oil Terminal închid vineri în scădere cu 6,2% după patru şedinţe consecutive de apreciere de circa 15%

Acţiunile Oil Terminal (OIL), cel mai mare terminal portuar din România, au închis vineri în scădere cu 6,2%, la 0,256 lei pe acţiune, după cele patru şedinţe consecutive de creşteri de până la 15% determinate de anunţul potrivit căruia fondul american de investiţii Amerocap, asociat cu un fost ministru de energie din timpul mandatului lui George Bush, împreună cu Global Petrol Storage vor să investească expertiză şi peste 100 de milioane de dolari în companie.

Amerocap este lider al unui consorţiu format împreună cu două fonduri de investiţii americane şi un investitor strategic din domeniu. Aceştia au identificat trei căi primare de investiţie orientative. Prima opţiune ar fi un vehicul cu destinaţie specială (SPV) şi presupune o înţelegere asupra activelor selectate pentru eforturile de modernizare, iar în această situaţie GPS va contribui cel puţin cu nivelul necesar de fonduri pentru a asigura o participare la capital de minimum 51% din capitalul social al SPV-ului. A doua opţiune prevede achiziţionarea unei participaţii minoritare, urmată de o majorare de capital social, în timp ce a treia opţiune presupune achiziţionarea unei participaţii majoritare, urmată de asemenea de o majorare de capital social. Compania a convocat acţionarii pentru data de 5 august 2019 pentru a aproba investiţia.

De la începutul anului, acţiunile Oil Terminal se tranzacţionează astfel în creştere cu 73%, pe fondul unui rulaj în valoare de 6 mil. lei, ajungând la o capitalizare de 149,1 mil. lei. Spre comparaţie, indicele principal BET înregistrează plus 20,7% în aceeaşi perioadă. Compania este controlată de statul român prin Ministerul Energiei, cu o participaţie de 59,6%, în timp ce Sebastian Valentin Dumitrescu deţine 15,6% din capitalul social.

Monitorul Partidelor Replica lui Cîţu pentru Orban
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.