Burse - Fonduri mutuale

Stere Farmache despre demiterea lui Valentin Ionescu: "Au existat investitori nemlţumiţi cu privire la modul în care au fost administrate tranzacţiile cu produsele structurate"

Valentin Ionescu a fost demis de la şefia Bursei

Autor: Roxana Pricop

17.11.2011, 17:14 2477

Consiliul Bursei de Valori Bucureşti l-a demis din funcţia de director general pe Valentin Ionescu, pe motiv că acesta nu şi-a îndeplinit obiectivele de performanţă.Până la numirea noului director general al BVB, postul va fi ocupat de Alin Barbu, director general adjunct.

Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti Stere Farmache a motivat demiterea din funcţie a directorului general prin faptul că Valentin Ionescu nu şi-a îndeplinit obiectivele de performanţă dar şi prin faptul că au existat investitori nemlţumiţi cu privire la modul în care au fost administrate tranzacţiile cu produsele structurate.

"Mandatul de director general a fost prelungit în septembrie cu până la şase luni, cu o analiză lunară a performanţelor date fiind actualele condiţii. Printre obiectivele asumate de Valentin Ionescu la preluarea mandatului, dar care nu au fost îndeplinite, au fost ca rulajele cu produsele derivate la Bucureşti să ajungă la 70% din rulajele de la Sibiu, să aibă loc anumite listări. De asemenea, au existat investitori nemlţumiţi cu privire la modul în care au fost administrate tranzacţiile cu produsele structurate ", a spus Stere Farmache, preşedintele BVB.

Motivele invocate de administratorii BVB pentru demiterea lui Valentin Ionescu sunt faptul că acesta "nu a îndeplinit şi nu sunt motive care să încredinţeze Consiliul Bursei că va îndeplini angajamentele de performanţă asumate la preluarea postului, ţinta contractuală fiind îndeplinită în proporţie de 10%. Activitatea managerială: nu a alocat timp pentru coordonarea resurselor BVB în vederea atingerii ţintelor planificate cărora le-a acordat o importanţă redusă, iar ca urmare a implicării insuficiente, riscurile operaţionale au crescut nejustificat (oferta Petrom, nesupravegherea intermediarilor implicaţi în operaţiunile cu unele dintre produsele structurate)", potrivit unui raport făcut public de BVB.

Demiterea lui Valentin Ionescu a luat prin surprindere întreagă piaţă, cu atât mai mult cu cât în august Consiliul Bursei a decis să îi prelungească mandatul cu încă şase luni. El a venit la conducerea BVB în toamna anului trecut, preluând funcţia de director general de la Anca Dumitru, care a demisionat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO