Burse - Fonduri mutuale

Statul solicită Nuclearelectrica să întrerupă negocierile şi contractul cu partenerii chinezi din proiectul construirii reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă. Acţiunile au un avans de 34% de la începutul anului

Statul solicită Nuclearelectrica să întrerupă...

Autor: Tibi Oprea

28.05.2020, 00:05 661

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a solicitat producătorului de energie nucleară Nuclear­electrica (SNN), la care deţine 82,5% din numărul de acţiuni, să completeze ordinea de zi a adunării generale a acţionarilor din 12 (15) iunie 2020 cu trei puncte referitoare la încetarea relaţiilor cu General Nuclear Power (CGN), partenerul chinez în proiectul construirii reactoarelor 3 şi 4 de la centrala Cernavodă, potrivit unui raport la Bursă.

Având în vedere că Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri este acţionar majoritar, propunerea va fi cel mai probabil aprobată.

Astfel, statul solicită abrogarea Strategiei de continuare a proiectului Unităţile 3 şi 4 Cernavodă prin organizarea unei proceduri de selectare de investitori (2014), precum şi a Strategiei revizuite de continuare a proiectului Unităţile 3 şi 4 Cernavodă prin organizarea unei proceduri de selectare de investitori (2018).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO