Burse - Fonduri mutuale

Statul selectează intermediarul ofertei Transgaz şi aşteaptă oferte până pe 8 decembrie

Statul selectează intermediarul ofertei Transgaz şi aşteaptă oferte până pe 8 decembrie

Foto: Octav Ganea

Autor: Adrian Cojocar

16.11.2011, 10:49 263

Ministerul Economiei a anunţat că vrea să vândă pe bursă un pachet de 15% din acţiunile transportatorului de gaze naturale Transgaz Mediaş (TGN) şi aşteaptă până pe data de 8 decembrie ofertele brokerilor pentru a selecta intermediarul operaţiunii. La preţul actual de pe bursă, de 213,3 lei/unitate, oferta Transgaz s-ar putea ridica la 86 mil. euro.

Printre condiţiile pe care le impune instituţia celor care vor să intermedieze oferta publică de vânzare de acţiuni sunt ca managerul sindicatului de intermediere care vrea să participe nu o poate face decât pentru o singură ofertă aflată în derulare în aceeaşi calitate, de manager de sindicat. Totodată, un sindicat nu poate fi selectat în calitate de administrator dacă în componenţa sa se găsesc doi intermediari care au fost selectaţi anterior pentru altă ofertă aflată în derulare. Caietele de sarcini pentru oferta Transgaz costa 7.000 de euro şi este de ajuns ca un consorţiu să achiziţioneze un caiet de sarcini.

Sindicatul de intermediere format din BCR, Intercapital şi Swiss Capital, în care BCR este manager de sindicat, a fost selectat de stat recent pentru a intermedia oferta de vânzare a unui pachet de 15% din Transelectrica Bucureşti (TEL) pe bursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO