Burse - Fonduri mutuale

Statul garantează credite ale Romcab Tg. Mureş de până la 12 mil. euro

Autor: Adrian Cojocar

10.04.2011, 23:30 149

Conducerea producătorului de cabluri Romcab din Târgu-Mureş(MCAB), controlat de omul de afaceri Zoltan Prosszer, a convocatacţionarii pentru aprobarea unor acorduri de finanţare cu banca destat EximBank sub forma unor linii de credit, acorduri defactoring, plafoane de garantare, credite de trezorerie destinatepre-finanţării proiectelor de dezvoltare aflate în derulare, precumşi credite de investiţii în limita sumei de 15 mil. euro.

Eximbank va emite pentru Romcab garanţii în valoare de 12 mil.euro în numele şi contul statului, garanţii ce urmează să susţinăîmprumuturile pe care compania vrea să le contracteze de labancă.

Romcab a anunţat la începutul anului că va demara un plan deinvestiţii în valoare de 98 mil. euro cu scopul de a majoracapacităţile de producţie existente, dar şi pentru extinderea peproducţia de cabluri de medie şi înaltă tensiune. Acţiunile Romcabau câştigat vineri 17,9% şi au închis ziua la un preţ de 7,7lei/unitate. La acest nivel capitalizarea companiei este de 10,5mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO