Burse - Fonduri mutuale

Statul dă două terenuri pentru capitalul social al Oil Terminal

Statul dă două terenuri pentru capitalul social al Oil...

Autor: Ioana Tudor

09.07.2014, 00:05 420
Acţionarii operatorului portuar Oil Terminal (OIL), deţinut de stat, se vor întruni la jumătatea lunii august pentru a aproba majorarea capitalului social al companiei prin aportul în natură din partea statului, reprezentat de Ministerul Economiei, constând în două terenuri cu o suprafaţă totală de peste 38 de hectare, situate în judeţul Constanţa, potrivit unui anunţ remis de Oil Terminal Bursei de la Bucureşti.
 
Consiliul de Administraţie al com­paniei va selecta evaluatorul te­renurilor şi va calcula numărul total de acţiuni care vor fi emise şi al titlurilor care vor fi emise în vederea vânzării pentru ca acţio­narii să îşi menţină ponderea în structura capi­talului social. Ad­mi­nis­tratorii Oil Terminal vor sta­bili, de asemenea, perioada de sub­scriere a noilor acţiuni, ţinând cont de dreptul de pre­fe­rinţă al acţionarilor existenţi. Aceştia vor realiza subscrieri la un preţ egal cu valoarea nominală a acţiunilor, care este de 0,10 lei/titlu.
 
Totodată, în AGA din 13-14 august, acţionarii vor vota şi majorarea liniei de credit a companiei şi pre­lun­girea contractului în vigoare pe o perioadă de 12 luni, precum şi con­tractarea unei finanţări de tip leasing financiar pentru achiziţionarea unei automacarale.
 
Oil Terminal deţinea la finalul anului trecut imobilizări corporale de 449, 2 mil. lei (circa 102 mil. euro). Compania nu a înregistrat profit în 2013, după un câştig net de doar 0,54 mil. lei (0,12 mil. euro) în anul precedent, şi a raportat o cifră de afaceri netă de 111,5 mil. lei (25,2 mil. euro). Acţiunile Oil Terminal se tranzacţionau luni la preţul de 0,1069 lei/unitate, cu 0,38% peste închiderea din şedinţa precedentă, iar la acest preţ compania are o capitalizare bursieră de 62,2 milioane lei. (14,1 mil. euro). Titlurile companiei au scăzut cu aproape 11% de la începutul anului, când se tranzacţionau la un preţ de 0,12 lei/unitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO