Burse - Fonduri mutuale

Ce spune Radu Hanga, preşedintele BVB, despre un indice bursier antreprenorial? „Obiectivul este ca în a doua jumătate a anului să avem un indice care să fie reprezentativ şi care să dea o indicaţie privind evoluţia pieţei AeRO”

Ce spune Radu Hanga, preşedintele BVB, despre un indice...

Autor: Tibi Oprea

14.05.2021, 13:03 231

Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a declarat astăzi în că la următoarea şedinţă a Comisiei Indicilor se află pe ordinea de zi o discuţie despre înfiinţarea unui indice reprezentativ pentru piaţa AeRO

În câteva luni avem planificată următoarea şedinţă a Comisiei de Indici şi avem pe masă o propunere de indice pentru piaţa AeRO. Va fi construit după modelul pe care îl aplicăm şi la ceilalţi indici. (...) Va fi un animal viu, va fi un indice care pe măsură ce o să vină companii, ne aşteptăm să vină companii tot mai mari, inclusiv din zona de tehnologie, sigur se va dezvolta şi se va diversifica. Acesta este obiectivul, ca în a doua jumătate a anului să avem un indice care să fie reprezentativ şi care să dea o indicaţie privind evoluţia pieţei AeRO. Ne place vizibilitatea şi lichiditatea pe care le are piaţa aceasta. Dacă ne uităm, aceasta a ajuns să depăşească 10% din lichiditatea pieţei principale, sunt creşteri de peste trei ori faţă de anul trecut, nu se compară cu fluctuaţia lichidităţii de pe piaţa principală, de peste cinci ori faţă de 2018-2019. Promitem indicele anul acesta. ”, a declarat Radu Hanga.

Radu Hanga a fost prezent vineri la bursă în cadrul unui eveniment organizat cu ocazia admiterii la tranzacţionare a producătorului de vinuri ecologice Vifrana (simbol bursier BIOW).

Vifrana a încheiat anul trecut în decembrie un plasament privat de acţiuni prin care a atras de la investitori 9,55 mil. lei, la preţul de 0,45 lei pe unitate.

Octavian Vucmanovici, CEO al Vifrana, a declarat joi în cadrul emisiunii de business ZF Live că societatea a fost evaluată la peste 30 mil. lei, dar este optimist şi se aşteaptă la o evaluare mai mare.

Vineri, la ora 13.00, acţiunile BIOW se tranzacţionau la preţul de 0,515 lei pe unitate, în urcare cu 14,4% faţă de preţul din plasamentul privat. Investitorii au tranzacţionat până la ora redactării acestei ştiri 3,3 milioane de acţiuni, rulajul ridicându-se la 1,7 mil. lei, arată datele BVB.

Potrivit calculelor realizate de ZF pe baza preţului curent de tranzacţionare, capitalizarea companiei ar fi de aproximativ 25,9 mil. lei

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO