Burse - Fonduri mutuale

Sphera Group (KFC, Pizza Hut) vrea să plătească dividende din profitul pe 2018. Randament de 3,8%

Sphera Group (KFC, Pizza Hut) vrea să plătească...

Autor: Liviu Popescu

28.02.2019, 00:05 224

Compania Sphera Group, administratorul restaurantelor KFC, Pizza Hut şi Taco Bell, intenţionează să propună acţionarilor ca 28 milioane de lei să fie alocate sub formă de dividende, ceea ce înseamnă un randament de aproape 4% la preţurile curente de tranzacţionare.

“În baza rezultatelor preliminare raportate de grup, estimăm că vom putea distribui dividende în suma brută de aproximativ 28 milioane lei. Propunerea privind eventuală distribuţie a dividendelor şi suma va fi făcută de Consiliul de Administraţie în baza rezultatelor finale ale anului 2018 şi va fi inclusă în ordinea de zi a Adunării Generale Anuale a Acţionarilor. Propunerea de distribuţie de dividende este în linie cu politică grupului de a distribui acţionarilor profitul anului precedent, având în vedere că planul de dezvoltare poate fi asigurat din surse de finanţare bancare şi din resursele suplimentare de numerar aflate la dispoziţia companiei”, spune Sphera Group la solicitarea ZF.

În teleconferinţa de prezentare a rezultatelor pe 2018, conducerea companiei a afirmat că va propune acţionarilor un dividend brut de 0,72 lei pe acţiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO