Burse - Fonduri mutuale

Sphera Group (KFC, Pizza Hut, Taco Bell): California Fresh Flavors, filiala grupului care deţine drepturile de franciză pentru operarea restaurantelor Taco Bell în România, va beneficia de stimulente financiare în funcţie de numărul de restaurante nou deschise

Sphera Group (KFC, Pizza Hut, Taco Bell): California...

Autor: Tibi Oprea

29.12.2020, 08:30 599

Sphera Group (simbol bursier SFG), administratorul restaurantelor KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, a anunţat luni la bursa de la Bucureşti că au fost încheiate negocierile între francizorul YUM! şi California Fresh Flavors SRL (CFF), filiala grupului care deţine drepturile de franciză pentru operarea restaurantelor Taco Bell în România.

“În urma negocierilor cu reprezentantul YUM!, Taco Bell Europe, părţile au convenit ca pentru perioada 2020-2021 CFF va beneficia progresiv de stimulente financiare, în funcţie de numărul de restaurante nou deschise. Pentru orice depăşire a numărului de 5 restaurante noi, CFF va beneficia de stimulente financiare suplimentare. Datorită confidenţialităţii acordului cu YUM!, Grupul nu poate dezvălui valoarea totală a stimulentelor financiare negociate. Conform planului iniţial de dezvoltare a reţelei si aferent perioadei 2017-2019, astfel cum a fost convenit între YUM! şi CFF, CFF nu mai avea obligaţia de a deschide noi restaurante in 2020. Cu toate acestea, în cursul anului 2020 CFF a continuat dezvoltarea reţelei Taco Bell în România”, se arată în raportul de la bursă.

În prezent, conducerea este în curs de renegociere în ceea ce priveşte planul de dezvoltare a reţelei de restaurante pentru American Restaurant System SA, operatorul brandurilor Pizza Hut şi Pizza Hut Delivery în România. De îndată ce se va ajunge la un acord, compania va informa piaţa despre noile ţinte printr-un raport curent.

Sphera Group are 566,5 mil. lei capitalizare. De la începutul anului, acţiunile SFG înregistrează o scădere de 22,34%, pe fondul unui rulaj de 51,8 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO