Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

A fost spart pragul de 1 mld. lei subscrieri titluri de stat Fidelis. În doar două săptămâni, micii investitori au împrumutat Ministerul Finanţelor cu câte 100 de milioane de lei pe zi. A mai rămas o săptămână de subscriere pentru ca ulterior titlurile de stat să vină la Bursă

Pe 20 noiembrie 2020, la ora 13:40, a fost spart pragul de 1 miliard de lei subscrieri pentru emisiunea de titluri de stat Fidelis, ofertă pe care Ministerul de Finanţe o desfăşoară din 9 noiembrie 2020 şi până pe 27 noiembrie 2020, adresată exclusiv persoanlor fizice, aşadar micilor investitori, şi pe care o va lista la bursa de la Bucureşti.

Astfel, cel mai ridicat interes al investitorilor este pe tranşa denominată în euro, respectiv 100 mil. euro (484 mil. lei), cea cu scadenţa pe 5 ani şi pentru care Ministerul Finanţelor plăteşte o dobândă de 1,85% pe an. Cu alte cuvinte tranşa în euro are jumătate din totalul subscrierilor persoanelor fizice.

Pe de altă parte, tranşa pe 1 an, cea cu 3,5% dobândă pe an, înregistra împrumuturi de 315 mil. lei, iar cea cu scadenţa pe trei ani şi o dobândă de 4% pe an, avea împrumuturi de la persoanele fizice de 199 mil. lei.

Cele trei emisiuni sunt adresate exclusiv persoanelor fizice, iar valoarea minimă a unei subscrieri este de 5.000 lei, în timp ce pentru emisiunea în euro valoarea minimă care poate fi subscrisă este de 1.000 euro. Subscrierile sunt irevocabile.

Subscrierile se pot realiza fie prin intermediul sindicatului bancar – format din Banca Transilvania, BRD şi BCR, sau prin intermediul brokerilor de la bursa românească​

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.