Burse - Fonduri mutuale

Spaniolii de la Duro Felguera iau poziţie în scandalul centralei de la Iernut, o investiţie de 269 mil. euro: Partea noastră era 98% gata. Ne rezervăm dreptul de a da în judecată Romgaz, dar încă sperăm într-un acord

Spaniolii de la Duro Felguera iau poziţie în scandalul...

Autor: Roxana Petrescu

22.06.2021, 10:00 1047

♦ De trei luni, proiectul centralei de la Iernut a Romgaz bate pasul pe loc, în contextul în care beneficiarul nu a ajuns la o înţelegere cu consorţiul proiectului deja realizat în proporţie de 94%. Începută în 2016 şi având ca termen de finalizare 2019, centrala de la Iernut oglindeşte incapacitatea statului român de a gestiona proiecte energetice majore.

„Consorţiul a înregistrat un progres de 94% până în prezent şi Duro Felguera de 98%. Consorţiul îşi susţine dorinţa de a finaliza executarea completă a lucrărilor, având în vedere că eventuala reziliere anticipată a contractului de către client nu respectă termenii şi condiţiile contractuale, şi îşi rezervă dreptul de a demara acţiunile legale în apărarea intereselor sale“, spun spaniolii de la Duro Felguera într-o comunicare oficială transmisă Comisiei Naţionale de Valori Mobiliare din Spania.

Documentul vine după ce vinerea trecută la 21:30 Romgaz şi-a anunţat investitorii că a decis rezilierea definitivă a contractului privind construcţia centralei de la Iernut, după aproape 3 luni de negocieri sterile cu consorţiul de contractori format din spaniolii de la Duro Felguera şi Romelectro, companie locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO