Burse - Fonduri mutuale

Sorin Creţeanu delistează Comnord de la bursă şi plăteşte minoritarilor 42% peste preţul din piaţă

Finanţe personale

Sorin Creţeanu delistează Comnord de la bursă şi...

Autor: Liviu Popescu

23.10.2018, 00:07 1249

♦ De la începutul anului acţiunile COSC au urcat cu 157% fără a lua în calcul şi dinamica de luni.

Comnord BucureŞti (COSC), com­panie care se ocu­pă cu lucrări de con­strucţii ale clădirilor re­zi­denţiale şi ne­re­zi­denţiale, va fi de­lis­tată de la bur­sa ro­mâ­nească ca ur­mare a deci­ziei acţio­na­ru­lui ma­jo­ritar Sorin Creţea­nu, la un preţ de 2,52 lei pe ac­ţiune care ur­mează să fie plătit mi­no­ri­ta­rilor care mai au 3,4% din ca­pi­ta­lul social.

Cum preţul oferit de an­treprenor pen­tru cele 1,3 mi­lioa­ne de ac­ţiuni, care încă nu sunt în posesia sa, este mai ma­re cu 42% faţă de închi­derea de vineri, acţiunile COSC urcau luni di­mi­neaţă până la suspen­da­rea tran­zac­ţio­nării (10:12) cu 39% pe un rulaj de tran­zac­ţio­nare de 192.000 de lei la 2,48 lei.

Compania are o valoare de piaţă de 71 mil. lei, iar de la în­ce­pu­tul anului acţiu­nile au ur­cat cu 157%  fără a lua în cal­cul şi dinamica de luni. Comnord Bucu­reşti era listată pe seg­men­tul alternativ al bur­sei de la Bucureşti din 1997.

Sorin Creţeanu a mai desfăşurat opera­ţiuni de cumpărare de acţiuni prin intermediul companiei de bro­keraj Prime Transac­tion. Spre com­pa­raţie în decembrie 2017 el controla 70% din capitalul social al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO