Burse - Fonduri mutuale

Societatea de brokeraj Goldring publică marţi prospectul de listare la bursă a producătorului de echipamente electrice AAGES Târgu-Mureş

Societatea de brokeraj Goldring publică marţi...

Autor: Liviu Popescu

01.06.2017, 00:05 282

AAGES vrea să vândă 15% din acţiuni într-o ofertă derulată până la finele lunii iunie. Prospectul a fost aprobat de ASF.

Compania de brokeraj Goldring va publica marţi dimineaţă, 6 mai, pros­pec­tul de listare la bursă a AAGES Târgu-Mureş, producător de echipa­mente elec­trice, şi se aşteaptă ca săp­tă­mâna viitoare să înceapă oferta publică iniţială secun­dară, potrivit repre­zen­tanţilor Goldring.

AAGES Târgu-Mu­reş a avut anul trecut afaceri de 23 mil. lei cu un profit net de 3,2 mil. lei.

ZF a scris că este vor­ba de o listare prin vân­zare de acţiuni de la o parte din acţionarii exis­tenţi, ceea ce înseamnă că banii nu vor intra în companie. Listarea va fi pentru 15%, dar free float-ul (acţiunile dispo­ni­bile spre tranzac­ţionare) va fi de apro­ximativ 30%. Astfel, la aproape trei săptămâni după ce Digi Commu­nications s-a listat la bursă, în ringul de tranzacţionare ar putea să intre încă o companie privată.

Acţionarul majo­ri­tar al AAGES Târ­gu-Mu­reş este AAGES Headinvest, firmă înfiin­ţată în februarie 2016, care are 54,9%, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO