Burse - Fonduri mutuale

Societatea de administrare SIRA îşi uneşte fondurile mutuale

Foto: Andreea Alexandru

Foto: Andreea Alexandru

Autor: Roxana Pricop

18.02.2015, 00:00 303

Fondul de acţiuni Omnivest, cu active în gestiune de 0,5 mil. lei, va absorbi fondul de plasamente diversificate Omnitrust, cu active de 0,8 mil. lei. Investitorii care doresc să-şi răscumpere unităţile de fond deţinute la cele două fonduri o pot face până la data de 25 februarie.

Începând cu 26 februarie, vor fi suspendate operaţiunile de subscriere şi de răscumpărare până al finalizarea fuziunii, dar nu mai mult de 90 de zile. Cele două fonduri administrate de societatea SIRA sunt printre cele mai longevive de pe piaţa locală, însă în ultimii ani nu au reuşit să mai atragă investitori noi, marcând rezultate sub cele ale pieţei. Omnitrust provine din restructurarea fondului FCex (Fondul de Comerţ Exterior), lansat în anul 1996.

SIRA s-a concentrat mai mult în ultimii doi ani pe segmentul fondurilor de investiţii închise, unde competiţia nu este aşa de mare cu marii administratori bancari, care iau aproape toţi banii de pe piaţa fondurilor mutuale prin intermediul fondurilor conservatoare (monetare şi de obligaţiuni). În urmă cu doi ani, societatea a lansat două fonduri închise de investiţii cu plasament privat – Omnitrend şi Omnihedge – destinate investitorilor calificaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO