Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

Situaţie surpriză: Dan Paul, vicepreşedintele Bursei, intră în conducerea SIF Oltenia în locul lui Radu Hanga, preşedintele bursei, care a demisionat de la SIF5 în urma unor conflicte între acţionari

SIF Oltenia (SIF5) a anunţat vineri la Bursă că administratorii societăţii au aprobat cooptarea în calitate de administratori provizorii a lui Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor şi vicepreşedinte al Bursei de Valori Bucureşti, şi a lui Lucică Vizitiu, de profesie jurist.

Locurile erau rămase vacante în urma demisiilor înaintate de Radu Hanga, preşedintele Bursei de la Bucureşti, în data de 4 mai 2020, şi a Anei-Barbara Bobircă, din data de 15 mai 2020, din cauza unor conflicte între acţionarii SIF5.

Cei doi administratori provizorii cooptaţi îşi vor exercita atribuţiile corespunzătoare funcţiei de administrator după emiterea avizelor de către Autoritatea de Supraveghere Financiară şi înregistrarea acestora la Oficiului Registrului Comerţului, cu un mandat până la proxima AGOA a S.I.F. Oltenia S.A., dar nu mai târziu de sfârşitul mandatului celorlalţi administratori aflaţi în funcţie.

Acţiunile SIF5 înregistrează o scădere de 18% de la începutul anului, pe fondul unui rulaj de 65,3 milioane de lei, emitentul ajungând la 1,2 miliarde de lei capitalizare. 

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.