Burse - Fonduri mutuale

Siretul Paşcani caută protecţia insolvenţei

22.08.2010, 23:51 51

Conducerea producătorului de confecţii Siretul Paşcani (SRT) adecis la finele săptămânii trecute să intre de bună voie înprocedură de insolvenţă ca ur­mare a acumulării de datorii şisitua­ţiei financiare precare a com­paniei. Siretul este una dintrecele mai mici com­panii de pe Bursă şi singura firmă de confecţiicotată pe piaţa regle­men­tată a Bursei.

"Analizând situaţia economico-financiară s-a observat că pe fondulactualei crize financiare, societatea se confruntă cu o situaţeeconomică dificilă, tradusă în acumularea unor debite restante,provenite în special din credite şi dobânzi bancare, impozite şitaxe (…) s-a aprobat de către Consiliul de Ad­ministraţieintroducerea cererii pentru deschiderea procedurii insol­venţeiprin reorganizarea activităţii", spun reprezentanţiicompaniei.
Siretul Paşcani era în trecut unul dintre cei mai mari producătoride perdele din România, însă în ultimii ani s-a confruntat cuprobleme din cauza intrării pe piaţă a produselor chinezeşti maiieftine. Compania a încercat să se reorienteze spre producţia deîmbră­că­minte şi echipament sportiv, strategie care însă nu a datrezultatele scontate, in­dicatorii financiari ai Siretulcon­ti­nuând să se erodeze.

Astfel, firma de confecţii a raportat în anul de criză 2009 opierdere record, de 4,1 mil. lei (aproape un milion de euro) dupăce cifra de afaceri a com­paniei s-a redus cu 18,8%, la 11,5 mil.lei (2,7 mil. euro). În primul semestru al anului afacerile Siretulau înregistrat un declin de 36% şi firma a acumulat pier­deri deaproape 1,8 mil. lei (420.000 de euro). La 31 iunie, datoriileSiretul cumulau 12,9 mil. lei (circa 3 mil. euro).
Principalul acţionar al companiei este firma Scala Real Estate,care deţine 32,97% din titluri, Euro Con­tinental Invest Iaşi are oparticipaţie de 10,75%, iar SIF Transilvania (SIF3) deţine 10,78%din capital.
Celelalte două companii de pe Bursă care au intrat în ultimul an înpro­cedură de insolvenţă sunt dez­vo­l­tatorul imobiliar ImpactBucureşti (IMP) şi retailer-ul IT&C şi de electro­cas­niceFlamingo International (FLA).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO