Burse - Fonduri mutuale

Siretul Paşcani, aflată în faliment, anunţă în martie situaţia creanţelor

Siretul Paşcani, aflată în faliment, anunţă în...

Autor: Ioana Tudor

07.01.2015, 18:20 1415

Tribunalul Iaşi a stabilit pentru data de 2 martie termenul limită pentru afişarea tabelului definitiv consolidat al creanţelor asupra producătorului de confecţii Siretul Paşcani (simbol bursier SRT), care a intrat în faliment în noiembrie anul trecut.

Tabelul definitiv consolidat cuprinde totalitatea creanţelor admise în tabelul definitiv şi a celor din tabelul suplimentar, după soluţionarea contestaţiilor. Tabelul definitiv indică suma solicitată de creditor, cea admisă, precum şi rangul de prioritate a creanţei. Printre creditorii societăţii se numără Direcţia Generală a Finanţelor Publice Iaşi, BRD SocGen, E.ON Moldova Furnizare, Bursa de Valori Bucureşti, RCS&RDS şi Fan Courier Express.

Siretul Paşcani a intrat în faliment pe 13 noiembrie 2014 după ce Tribunalul Iaşi a admis cererea în acest sens formulată de administratorul judiciar Capital Insol care a argumentat că societatea nu şi-a respectat programul de plăţi a datoriilor şi că are pierderi de 5,5 milioane de lei. La finalul anului 2010, compania a intrat în insolvenţă.

Producătorul de confecţii a încheiat primele nouă luni din 2014 cu pierderi de 8,1 milioane de lei. Compania avea datorii totale de 22 mil. lei şi active de 23,4 mil. lei. Siretul Paşcani este deţinută de firma Scala Real Estate cu o participaţie de aproape 33% din capitalul social, iar ceilalţi acţionari semnificativi sunt SIF Transilvania (SIF3) şi firma Euro Continental Invest, fiecare cu o deţinere de 10,7%, potrivit ultimelor raportări de pe bursă.

Acţiunile Siretul Paşcani, listate pe piaţa principală a bursei de la Bucureşti, au fost suspendate de la tranzacţionare pe 14 noiembrie 2014 după decizia instanţei de a deschide procedura falimentului. Compania are o capitalizare de un milion de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO