Burse - Fonduri mutuale

Siretul Paşcani a revenit pe bursă cu o creştere de 15%. Uztel e la un pas de faliment

Autor: Andrei Chirileasa

21.10.2011, 00:00 223

Acţiunile producătorului de confecţii Siretul Paşcani (SRT) au revenit ieri la tranzacţionare la un an după ce fuseseră suspendate ca urmare a intrării companiei în insolvenţă. Titlurile Siretul au câştigat 15% în prima zi, tranzacţiile însumând peste 850 de euro. Acţiunile companiei au fost reintroduse la tranzacţionare după ce instanţa a confirmat planul de reorganizare propus de administratorul judiciar.

Compania s-a înţeles cu creditorii să-şi continue activitatea. În primul semestru, Siretul a înregistrat afaceri de 4,51 mil. lei, în creştere cu 15% faţă de perioada similară a lui 2010, şi pierderi de 248.000 de lei, de şapte ori mai mici. La preţul de închidere de ieri, de 0,0209 lei/acţiune, capitalizarea companiei este de 3,3 mil. lei (770.000 de euro). Producătorul de utilaje petroliere Uztel Ploieşti (UZT), o altă companie intrată în insolvenţă anul trecut, nu a fost la fel de norocos.

Tribunalul Prahova a respins cererea de confirmare a planului de reorganizare a companiei şi a dispus începerea procedurii generale a falimentului. Compania a atacat decizia cu recurs la Curtea de Apel Ploieşti. La Uztel, ING este principalul creditor şi a venit cu un plan de reorganizare diferit de cel propus de administratorul judiciar. Compania a avut în primul semestru afaceri de 29 mil. lei şi pierderi de 3,15 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO