Burse - Fonduri mutuale

Singura companie de IT listată ia credit de la NexteBank

Singura companie de IT listată ia credit de la NexteBank

Autor: Radu Bostan

18.09.2015, 00:06 681

Furnizorul de servicii de training IT Bittnet Systems (simbol bursier BNET) a contractat un plafon de credit de un milion de lei de la NexteBank, destinat finanţării unor livrări de servicii în situaţia unor desincronizări între încasările de la clienţi şi plăţile către furnizori.

Bittnet a avut un flux de numerar negativ de 331.000 lei în primul semestru şi a contractat credite la Raiffeisen şi NexteBank. Compania va efectua trageri din noul instrument obţinut de la Nexte „pe bază de comandă fermă de livrare din partea unor clienţi preapro­baţi de către bancă, în cadrul unor proiecte în care termenele de plată solicitate de clienţi nu vor putea fi respectate de furnizori.“

Bittnet va garanta produsul cu creanţele viitoare generate de aceste proiecte, conturile aflate la NexteBank şi o garanţie per­sonală emisă de Mihai Logofătu, CEO şi unul dintre principalii acţionari.

Cifra de afaceri a Bittnet a scăzut cu 20% în primul semestru, la 3,6 milioane de lei, însă pierderile s-au redus cu 97%, la circa 5.000 lei.

Pe bursă, deşi au scăzut constant în ultimele zile, acţiunile BNET se menţin cu 14% deasupra preţului de listare.

Compania are o capitalizare bursieră de 9 milioane de lei, fiind printre cele mai mari firme nou-listate pe piaţa AeRO. În acţionariat se găseşte şi fondul polonez de private equity Carpathia Capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO