Caută doar în titlu
LIVE: Acum la ZF Live. Cum vrea să se extindă în afară Zebra Pay cu serviciul de plăţi SelfPay?
Burse - Fonduri mutuale

Siminel Andrei, acţionar şi membru în Consiliul de Administraţie al Libra Internet Bank, a cumpărat de pe bursă obligaţiuni ale băncii de 12,5 mil. lei

Libra Internet Bank, o instituţie de talie mică din piaţa locală, specializată pe nişa profesiilor liberale, a anunţat vineri seară la Bursa de la Bucureşti că Andrei Siminel, acţionar al băncii cu un pachet de 5,7%, a cumpărat în data de 15 aprilie 2021 un număr de 5.000 de obligaţiuni, tranzacţii care s-au ridicat la aproximativ 12,5 milioane de lei, arată calculele ZF.

Andrei Siminel este acţionar al băncii în condiţiile în care este şi administrator în România al fondului New Century Holdings (NCH), care administrează fondul de investiţii Broadhurst Investment, acţionarul principal al Libra Internet Bank. Potrivit datelor de la Confidas.ro, Broadhurst Investment are o participaţie de 66,7%.

Anterior, ZF a scris că joi, 15 aprilie, în sistemul Bursei de Valori Bucureşti a fost înregistrată la ora 10.31 o tranzacţie în piaţă în valoare de 12,5 milioane de lei cu obligaţiuni emise de Libra, tranzacţie care coincide cu raportarea de vineri de la BVB.

Pachetul de obligaţiuni cumpărat de Siminel reprezintă 58,2% din totalul de 8.593 de bonduri LIBRA30E emise de bancă, arată calculele realizate de ZF.

Pe 3 septembrie 2020, Libra Internet Bank a listat obligaţiuni de 4,29 milioane de euro, denominate în euro, cu o valoare nominală de 500 de euro şi cu o dobândă anuală de 5%, plătibilă semestrial. Obligaţiunile sunt subordonate şi negarantate şi au maturitatea la 26 martie 2030.

Tradeville a fost intermediarul acestei finanţări, derulate în perioada 17-23 martie 2020.

Libra Internet Bank a încheiat 2020 cu un profit net de 38 mil. lei, în scădere cu 67% faţă de rezultatul net din 2019, în timp ce veniturile totale din exploatare au crescut cu 3,73% la 341 mil. lei, potrivit datelor agregate de ZF din raportul financiar anual publicat la bursă.

La finalul anului trecut, valoarea activelor băncii era de 7,32 miliarde lei, în creştere cu peste 12% faţă de cifra înregistrată în 2019 (6,53 miliarde lei), instituţia continuând să urce în clasamentul băncilor din România după valoarea activelor, de pe locul al 15-lea, până pe poziţia a 13-a, marcând astfel cea mai bună clasare din istorie după acest criteriu. În perioada raportată, soldul creditelor nete a depăşit 4,63 miliarde lei, în creştere cu peste 15% faţă de valoarea înregistrată în 2019 (4,01 miliarde lei), iar soldul surselor atrase a fost de 6,39 miliarde lei, în creştere cu 13% faţă de finalul lui 2019 (5,65 miliarde lei). În acelaşi timp, rata de neperformanţă a rămas la un nivel sub media pieţei, cu o valoare înregistrată de 2.95%, la finalul anului trecut.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.