Burse - Fonduri mutuale

SIF3 a vandut Olimp Estival pentru 6,4 mil. euro

30.04.2008, 17:42 17

SIF Transilvania (SIF3) a vandut ieri un pachet de 39,62% din actiunile companiei hoteliere Olimp Estival 2002 (OLIP), pentru care a incasat circa 6,4 mil. euro (peste 23 mil. lei).
Cumparatorul participatiei este actionarul majoritar al companiei, Unita Turism Holding, care a preluat la inceputul anului pachetul de control al companiei. Dupa aceasta tranzactie, Unita Turism Holding detine 93,65% din actiunile Olimp Estival.
Societatea de investitii financiare a cedat pachetul la un pret de 1,8 lei/actiune, nivel de circa 2,5 ori mai mic fata de cel obtinut de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) la privatizarea companiei.
AVAS a semnat la inceputul lunii februarie contractul de privatizare a firmei Olimp Estival 2002, catre Unita Turism Holding, pentru suma de circa 80 mil. lei, echivalentul unui pret de 4,65 lei/actiune.
Lantul Hotelier Unita Turism, care opereaza circa 25 de hoteluri in tara, a achizitionat la sfarsitul anului trecut pachetul majoritar de 54% din actiunile companiei Olimp Estival, care detine trei hoteluri in statiunea Olimp de pe Litoral, pentru 22 mil. euro. Compania administreaza hotelurile Amfiteatru, Belvedere si Panoramic din Olimp.
SIF Transilvania detine un portofoliu important de companii din domeniul turismului pe care este hotarata sa-l consolideze prin investitii importante. Societatea de investitii financiare are o politica de renuntare la participatii in companiile la care nu detine controlul, pentru a asigura fonduri pentru investitii in companiile pe care le controleaza.
SIF Transilvania este in 2008 mult mai rezervata in ceea ce priveste indicatorii bugetati, anticipand pentru acest an un profit net de 53 mil. lei (15,1 mil. euro), aproape la jumatate fata de cel obtinut in 2007, si asteapta venituri mai mici cu 30%, de 137,6 mil. lei (41,2 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO