Burse - Fonduri mutuale

SIF1 Banat-Crişana are active de 2,2 mld. lei la final de semestru, plus 24%. Profitul s-a înjumătăţit la 33 mil. lei

SIF1 Banat-Crişana are active de 2,2 mld. lei la final...

Autor: Liviu Popescu

14.07.2017, 00:00 344

SIF1 Banat-Crişana a încheiat primul semestru cu active nete în administrare de 2,2 miliarde de lei, plus 24% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, în timp ce profitul s-a înjumătăţit la 33 mil. lei, potrivit datelor din documentul publicat ieri pe site-ul BVB.

În general în cazul SIF-urilor analiştii recomandă unui investitor să urmărească evoluţia activelor nete, contul de profit şi pierdere nefiind la fel de relevant precum în cazul companiilor din alte sectoare. Profitul net în cazul unei societăţi de investiţii financiare poate fi influenţat de mai mulţi factori, precum vânzările sau cumpărările derulate de SIF pe parcursul perioadei de raportare, reevaluările activelor la valoare justă sau veniturile din dividendele încasate de la participaţii.

Valoarea unitară a activului net la final de semestru a fost de 4,2541 lei, ceea ce înseamnă un discount de tranzacţionare al acţiunilor de 45,6% raportat la preţul unei acţiuni de la finele primului semestru. Acţiunile SIF1 se tranzacţionau ieri la 1,95 lei, în scădere cu 0,4% faţă de şedinţa precedentă. Societatea are o capitalizare de aproape 1,1 miliarde de lei. De la începutul acestui an acţiunile au plus 6%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO