Burse - Fonduri mutuale

SIF-urile vor să încaseze 12 mil. lei din profitul Biofarm

SIF-urile vor să încaseze 12 mil. lei din profitul Biofarm

Autor: Ioana Tudor

23.03.2015, 00:05 601
Producătorul de medicamente Biofarm (simbol bursier BIO), controlat de trei dintre cele cinci SIF-uri, vrea să reia plata dividendelor după un an de pauză şi va propune acţionarilor distribuirea a peste jumătate din profitul net obţinut în 2014.
 
Compania vrea să plătească un dividend brut la 0,015 lei pe titlu, randamentul fiind de 5,3% raportat la preţul acţiunilor BIO de miercuri, ziua de dinaintea anunţului pri­vind reluarea distribuirii profitului către acţionari. Propu­nerea va fi supusă votului acţionarilor în AGA pe 23 aprilie.
 
Anul trecut titlurile BIO s-au ieftinit cu peste 7%, ana­liştii punând evoluţia negativă atât pe seama reducerii free-floatului companiei, de la 30% la circa 11%, cât şi pe seama inconsecvenţei managementului în politica de divi­dende.
 
„Atât timp cât free-floatul rămâne redus (procentul ac­ţiu­nilor disponibile la tranzacţionare - n.red.), cred că inte­resul va fi mai mic pentru această acţiune. Totuşi, perspectiva re­luării dividendelor ar putea ajuta la îmbunătăţirea per­cep­ţiei investitorilor“, spune analistul Daniela Ropotă de la firma de brokeraj Intercapital Invest.
 
Titlurile Biofarm sunt în creştere cu 0,6% de la începutul anului. Compania are o capitalizare bursieră de 308,7 mil. lei.
 
Biofarm a încheiat anul 2014 cu profit net de 26,5 milioane de lei, în urcare cu 2% comparativ cu câştigul din anul anterior. Peste 55% din câştig ar urma să meargă către dividende, potrivit propunerii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO