Burse - Fonduri mutuale

SIF-urile şi Pilonul II au 27% din Banca Transilvania, „most wanted-ul“ de la bursa românească

Societăţile de investiţii finan­cia­re (SIF-uri) şi fondurile de pensii private obligatorii Pilon II controlează 27,4% din Banca Transil­va­nia (TLV), cea mai tran­zac­ţionată acţiune de la bursa de la Bucureşti şi a doua cea mai mare in­sti­tuţie de credit din Româ­nia după BCR, potrivit celor mai recente date agre­gate de ZF, cele afe­rente S1/2018.

Spre comparaţie, în de­cembrie 2017, ponde­rea în capitalul social al băn­cii era de 26,9%, dina­mica din primele şase luni ale anului 2018 venind ca urmare a procesului de acumulare de acţiuni TLV mai ales în cazul fondului Allianz Pensii Private care şi-a majorat inves­tiţia cu 17%, de la 88,5 milioane de acţiuni la circa 104 milioane de unităţi.

Doar SIF2 şi-a diminuat partici­paţia la Banca Transilvania în primul semestru din 2018, potrivit datelor agregate de ZF. SIF2 Moldova rămâne şi cel mai mare acţionar instituţional al băncii de la Cluj, cu o participaţie de 7% din capitalul social.

Cele cinci SIF-uri şi cele şapte fonduri Pilon II au ajuns la investiţii de 2,9 miliarde de lei la Banca Transilvania, plus 15% faţă de de­cem­brie 2017, evoluţie de­terminată şi de creş­te­rea preţului acţiu­ni­lor TLV.

În primele zece luni din 2018, Banca Tran­sil­vania a livrat investitorilor un ran­dament de 27%, iar pe baza rezul­tatelor pe S1/2018 a ajuns în prezent cea mai subevaluată acţiune din indicele BET, cu un PER de 6,4.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.