Burse - Fonduri mutuale

SIF-urile şi FP au bătut bursa la mijlocul lui mai

SIF-urile şi FP au bătut bursa la mijlocul lui mai

Autor: Radu Bostan

25.05.2015, 00:02 386

Indicele BET-FI, care include Fondul Proprietatea (FP) şi cele cinci SIF-uri, a bătut bursa după evoluţia din săptămâna 18-22 mai, în care performanţa indicelui de referinţă al pieţei, BET, a fost frânată de deprecierea acţiunilor OMV Petrom (SNP).

BET-FI a crescut cu 0,63% săptămâna trecută, graţie unui avans de 1,5% al titlurilor FP şi unei evoluţii pozitive a titlurilor a patru dintre SIF-uri.

Indicele principal al bursei a crescut cu doar cu 0,16%, în condiţiile în care titlurile SNP au scăzut cu 3%, iar cele ale BRD s-au depreciat cu 2,7%. Indicele BET-NG, care grupează companiile energetice, a scăzut cu 0,62% săptămâna trecută, regresul titlurilor Petrom fiind dublat de scăderea cu 3% a acţiunilor Rompetrol Rafinare (RRC).

La nivelul întregului an, bursa în ansamblu primează, cu o evoluţie a indicelui BET de 5,35%, în timp ce BET-FI a avansat cu doar 3,72%. Fără o contragreutate la scăderea cu 7% a acţiunilor Petrom, indicele energetic BET-NG a pierdut 1,2% de la începutul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO