Burse - Fonduri mutuale

SIF-urile şi Fondul Proprietatea au cea mai bună săptămână din 2012 încoace: indicele BET-FI urcă cu 7%

Finanţe personale

SIF-urile şi Fondul Proprietatea au cea mai bună...

Autor: Liviu Popescu, Tibi Oprea

03.06.2019, 08:03 376

Indicele BET-FI, care urmăreşte evoluţia preţului acţiuni­lor ce­lor cinci SIF-uri şi ale Fondului Proprietatea, s-a apreciat cu 7% săptămâna trecută şi a marcat astfel cel mai bun ritm de creş­te­re săptămânal din 2012 încoace, potrivit datelor agregate de ZF.

Evoluţia indicelui a venit în contextul în care guvernul PSD a aprobat un proiect de lege prin care modifică legea fondurilor de investiţii alternative, care implică printre altele eliminarea pragului de deţinere de 5%. Proiectul necesită şi aprobarea Parlamentului. Pe de altă parte, Fondul Proprietatea a înregistrat un plus de 7,4% la maximul istoric de 1,035 lei pe acţiune pe fon­dul apropierii datei pentru plata dividendelor de la Hidro­electrica, cea mai profitabilă companie de stat din România.

Liviu Doroş, director general al SIF Moldova, cea mai va­lo­roa­­să societate din cele cinci, cu circa 1,3 mld. lei capitalizare, con­­sideră că proiectul de lege este pozitiv pentru evoluţia SIF-urilor şi că în lipsa pragului de 5% valoarea societăţii va fi re­flec­­tată mult mai corect prin capitalizare, respectiv prin preţul unei acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO