LIVE: ZF Live Special: Ce va însemna guvernanţa corporativă post-pandemie care trebuie să se raporteze la conceptul ESG?
Burse - Fonduri mutuale

SIF-urile: propuneri de dividende cu randamente cuprinse între 2,2% şi 12,5%. Două societăţi îşi pun acţionarii să voteze dividende sau răscumpărări de acţiuni

La SIF Transilvania există două propuneri de dividende, asigurând şi cel mai mare randament.

Cele cinci societăţi de investiţii fi­nan­ciare (SIF-uri) de la Bursa de la Bucureşti, care au expu­nere pe companii strategice pentru economia românească, intenţionează să-şi remunereze investitorii cu dividende cu randamente cuprinse între 2,2% şi 12,5% din profitul pe 2019, în timp ce două dintre acestea vin şi cu o a doua variantă de repartizare a profitului net, respectiv cu programe de răscumpărare de acţiuni, potrivit datelor agre­gate de ZF.

Astfel, SIF Banat-Crişana (SIF1) a venit către acţionarii cu două propuneri de repartizare a profitului net de 159,5 mil. lei realizat în 2019. Prima variantă presupune distribuirea unui dividend brut de 0,05 lei pe acţiune, care la preţurile curente de tranzac­ţionare asigură un ran­dament de 2,2%, arată calculele realizate de ZF. Dacă această propunere va fi votată de acţionari, SIF1 ar urma să distribuie dividende de 25,7 mi­lioane lei.

A doua propunere făcută de consiliul de administraţie al societăţii se referă la derularea unui program de răscumpărare de maximum 74,5 milioane lei în scopul reducerii capitalului social (15 milioane de acţiuni).

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.