Burse - Fonduri mutuale

SIF-urile la nouă luni din 2020: discounturi de tranzacţionare de la 21% la 62%, pierderi la 4 din 5 societăţi şi minus 1,3 mld. lei în capitalizare

SIF-urile la nouă luni din 2020: discounturi de...

Autor: Liviu Popescu

24.10.2020, 09:42 1095

♦ Cu excepţia SIF Oltenia, toate celelalte societăţi de investiţii financiare înregistrează pierderi în primele nouă luni din 2020 ♦ Acţiunile se tranzacţionează cu discounturi, adică investitorii dau o valoare de piaţă SIF-urilor mai mică decât valoarea portofoliilor acestor societăţi ♦ SIF-urile sunt astfel penalizate de investitori.

Acţiunile celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) se tranzacţionau la final de septembrie 2020 la discoun­turi faţă de valoarea unitară a activului net (VUAN) cuprinse între 21% la SIF Transilvania şi de 62% la SIF Muntenia, arată calculele realizate de ZF pe baza datelor societăţilor şi a preţurilor de tranzacţionare.

Astfel, acţiunile SIF-urilor se tranzacţio­nează la o valoare de piaţă mai mică chiar şi cu 62% faţă valoarea activelor nete din porto­foliu, ceea ce arată că politica de plasamente a societăţilor de investiţii financiare, cât şi con­flic­tele dintre grupurile de acţionari, sunt pe­nalizate de investitori. De altfel investitorii pe­nalizează şi dividendele care au un ran­dament inferior unor companii din BET de exemplu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO