Burse - Fonduri mutuale

SIF-urile, cele mai sensibile acţiuni de la Bursă, au pierdut peste 3% pe fondul scăderilor din Europa

SIF-urile, cele mai sensibile acţiuni de la Bursă, au pierdut peste 3% pe fondul scăderilor din Europa

Autor: Roxana Pricop

23.05.2011, 18:05 485

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti au închis înscădere prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii, pe fondulunor corecţii puternice înregistrate de pieţele din Europa.

Principalul indice al bursei BET a închis şedinţa de luni înscădere cu 1,6%, iar indicele BET-FI, ce redă evoluţia acţiunilorcelor cinci Societăţi de Investiţii Financiare şi ale FonduluiProprietatea, s-a depreciat cu 2,87%. În Europa, la ora 17.00 (oraRomâniei) indicele DAX al Bursei germane scădea cu 1,9%, indiceleCAC 40 al Bursei de la Paris înregistra o scădere de 1,9%. Bursa dela Londra a pierdut 1,5%.

Acţiunile celor cinci Societăţi de Investiţii Financiare(SIF-uri), printre cele mai sensibile la fluctuaţiile pieţelorexterne de acţiuni, au raportat scăderi până la peste 4%. TitlurileSIF Muntenia (SIF5) au pierdut cel mai mult din valoare, respectiv4,63%.

Indicele companiilor energetice BET-NG a scăzut cu 1,57% înşedinţa de luni, în condiţiile în care acţiunile OMV Petrom (SNP)au scăzut cu peste 3%.

Investitorii au tranzacţionat luni acţiuni în valoare de 4,8milioane de euro, cele mai tranzacţionate acţiunii fiind acţiunileFondului Proprietatea, care au scăzut cu 0,99%, şi cele alecombinatului Oltchim Râmnicu-Vâlcea, care au urcat cu 14,94%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO