Burse - Fonduri mutuale

SIF-urile au revenit in centrul atentiei

12.04.2007, 19:33 16

SIF-urile au revenit brusc in centrul atentiei pe Bursa, castigand in medie 6% in ultimele doua zile, fara ca pe piata sa apara informatii noi care sa justifice cresterile puternice.
Brokerii vorbesc despre sentimentul pozitiv din randul investitorilor dupa sarbatorile de Paste, dar si despre speculatiile realizate pe fondul apropierii momentului cand la SIF Transilvania va avea loc Adunarea Generala, unde se va discuta si propunerea majorarii capitalului prin acordarea de actiuni gratuite.
SIF Transilvania a crescut ieri cel mai mult dintre SIF-uri, sarind cu aproape 5%, pe fondul unui lichiditati bune, asa cum au avut si actiunile celorlalte societati. Tot ieri, actiunile Erste Bank au crescut pe Bursa din Viena cu circa 1%, reusind, odata cu aprecierea de ieri, sa acumuleze circa 7% de la minimul atins la finalul lunii februarie. Evolutia SIF-urilor a fost puternic corelata in ultimele luni cu cea a actiunilor bancii austrice Erste, listata pe bursa vieneza, in conditiile in care investitorii mizeaza ca banca ar putea propune SIF-urilor sa le ofere actiuni Erste contra actiunilor detinute la BCR, asa cum a oferit salariatilor.
Inaintea acestor cresteri, brokerii spuneau ca pe piata incepe sa se formeze o noua tendinta, dupa ce investitorii migrasera spre actiunile de pe RASDAQ, acestia incepand sa se uite din nou mai atent la actiunile principale de la Bursa, iar dintre acestea, SIF-urile sunt creditate cu cel mai ridicat potential de crestere.
"Cresterile de azi, care au fost insotite de volume bune de tranzactionare, au confirmat ca SIF-urile au revenit pe un trend de crestere", considera Adrian Ceuca, directorul general adjunct al Broker Cluj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO